Кабачки татарська пісня на зиму

0
81

Салат з кабачків на зиму татарська пісня відрізняється від класичного лечо і приваблює своїм кисло-солодким смаком. Готувати його нескладно, але важливо правильно підібрати інгредієнти і їх пропорції. Рецепт нестрогий, деякі складові можна замінювати.

Необхідні інгредієнти

Для заготовки на зиму з кабачків татарська пісня цей овоч є базовим інгредієнтом. Кількість інших орієнтують на нього. На 2 кг очищених плодів беруть:

  • 1 морква;
  • 1-2 яблука (краще кисло-солодкі сорти);
  • 1-2 солодких болгарських перців;
  • 1-2 стручка гострого перцю;
  • 1-2 ріпчасті цибулини;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 ст. Л. З гіркою томатної пасти;
  • 6 ст. Л. Цукрового піску;
  • 4 ст. Л. Рослинного масла;
  • 0,1 л столового оцту 9%;
  • 1 ст. Л. Солі.

Деякі інгредієнти в рецепті можна замінити. Альтернативою томатній пасті є свіжі помідори. При заміні керуються співвідношенням маси 1: 3. На такі пропорції замість 2 ст.л. Томатної пасти знадобиться приблизно 0,2 кг помідорів.

Свіжий гострий перець можна замінити меленим. Тут розрахунки прості-1 ч.л. Замість одного стручка. Брати потрібно червону спецію і саме гостру, а не солодку (паприку).

Зауваження! оцет 9% можна отримати з есенції 70%. Для цього 2 ст.л. Кислоти розводять в гранованому склянці води.

Для приготування лечо з кабачків татарська пісня необхідні скляні банки. Кришки можуть бути металевими, поліпропіленовими, під закаточну машинку або гвинтові. Обов’язкова умова-стерилізація.

Салат з кабачками на зиму татарська пісня краще закочувати в банки ємністю до 0,5-0,7 л – такий обсяг оптимальний для закусок

Вибір і підготовка овочів

Для консервованих кабачків татарська пісня та інших заготовок беруть тільки свіжі овочі. Вони повинні бути цільними, без ознак гнилі, механічних пошкоджень. Для салату на зиму вибирати слід тільки стиглі овочі, але не перезрілі. Всі продукти ретельно миють.

Лук можна взяти білий або червоний. У другому випадку смак буде більш солодким.

Кабачки готують відповідно їх віком і розміром. Молоді невеликі плоди досить очистити від шкірки і нарізати брусочками. Якщо кабачки старі і великі, то обов’язково видаляють насіння.

Морква з цибулею чистять. У перців видаляють плодоніжки з насінням. Шкірку яблука можна залишити, але занадто жорстку краще прибрати. Серцевину повністю виймають.

Всі овочі пюрируют. Часник можна подрібнити з ними або окремо спеціальним пресом.

Після правильного вибору і підготовки інгредієнтів зробити салат на зиму нескладно. Алгоритм такий:

  1. подрібнені овочі помістити в каструлю, залишивши тільки кабачки.
  2. довести суміш до кипіння.
  3. додати кабачки, цукор з сіллю. Якщо гострий перець використовується в молотом вигляді, закладають його на цій стадії.
  4. після повторного закипання тушкувати овочеву суміш на самому слабкому вогні 40 хвилин, періодично перемішувати.
  5. додати оцет з рослинним маслом, перемішати.
  6. через п’ять хвилин зняти з вогню.
  7. розкласти салат по стерилізованим банкам, закатати.
  8. перевернути ємності кришками вниз.
  9. після охолодження прибрати заготовку для зберігання на зиму.

Зауваження! часник можна додати в кінці приготування з оцтом. Смак буде трохи гостріше, збережеться більше цінних елементів.

Можна зробити салат по-іншому, щоб виражену текстуру мали не тільки кабачки, а й інші овочі. Тоді алгоритм такий:

  1. кабачки нарізати брусочки, інші овочі довільно-перець можна кубиками, цибулю півкільцями, моркву соломкою.
  2. налити масло в каструлю, розігріти.
  3. закласти всі овочі (кабачки поки не чіпати) з сіллю і цукром, перемішати. Якщо використовувати томатну пасту, додавати на цьому етапі.
  4. гасити 20 хвилин на слабкому вогні (зменшувати після закипання).
  5. додати кабачки.
  6. гасити ще 20 хвилин.
  7. влити оцет, тримати на вогні далі.
  8. через 15 хвилин розкласти по банках, закатати.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить в середньому 5-6 банок об’ємом 0,5 л

Терміни і способи зберігання

Салат татарська пісня взимку можна зберігати в холодильнику, погребі (підвалі) або іншому прохолодному місці. Рекомендована температура не більше 15 °c.

Салат на зиму можна зберігати до двох років. Краще вжити його протягом року.

Салат з кабачків на зиму татарська пісня приваблює кисло-солодким смаком і простотою приготування. Можна змінювати рецепт за бажанням, регулювати гостроту заготовки. Деякі господині доповнюють кабачки баклажанами. Робити салат краще на один рік, при тривалому зберіганні зростає ризик псування, руйнуються корисні речовини.

Попередня статтяВодяні ведмеді витримали 75 тис. атмосфер
Наступна статтяСтворений легкий бронежилет надміцний