Вчені створили камеру з обєктивами 12616

0
660

Звичайна камера, як відомо, складається з одного об’єктива. З її допомогою ми отримуємо плоске зображення. Однак якщо вам захочеться створити тривимірну фотографію, ви скористаєтеся камерою з двома об’єктивами, розташованими на певній відстані один від одного.


Вчені створили камеру з об’єктивами 12616

А що якщо зробити так, щоб цифрова камера бачила світ через тисячі крихітних лінз, кожна з яких представляла б собою мініатюрну камеру. Цією ідеєю скористались фахівці зі Стенфордського університету. Вони розробили камеру, забезпечену мультидиафрагменным сенсором. Дослідникам вдалося зменшити розмір пікселів до 0,7 мікрона, що в кілька разів менше розміру пікселів в звичайних цифрових фотокамерах, повідомляє Stanford University. Потім фахівці склали матриці з 256 таких пікселів, помістивши невеликий об’єктив над кожною з них. Таким чином, у них вийшло пристрій, що складається з 12616 крихітних камер.

Завдяки такому апарату можна буде з точністю визначати відстань до очей людини, його носа, вух і т. д. Одна з можливих сфер застосування пристрою – розпізнавання осіб для систем безпеки.
Технологія, розроблена фахівцями з Стенфордського університету, буде корисна і для отримання гигапиксельных зображень. Пікселі настільки малого розміру можна використовувати і для виготовлення невеликих сенсорів у фотокамерах.

Попередня статтяВ Італії знайдено добре збережені жирафи-рептилії
Наступна статтяSkyHook і Boeing розроблять важкий транспортний дирижабль