Як вибрати кошерну кухню!!!!

10-3-2019

Кошерна кухня у багатьох асоціюється зі строгими обмеженнями в харчуванні, наприклад, відмовою від свинини або забороною на змішування м’ясних і молочних продуктів. Але зазвичай цим наші знання про те, що їдять релігійні євреї, і обмежуються. Ми зібрали кілька цікавих фактів, які розширять ваше уявлення про кашрут. Юдеї не вживають в їжу креветки, устриці, мідії та інші морепродукти. З рибою теж усе непросто: не можна їсти види без плавців та луски — сома, вугра, осетра. Відповідно, осетрова ікра не кошерна, а ось лососева — цілком. Дозволено їсти м’ясо тварин, які є одночасно жуйними і парнокопитними: корів, овець, кіз, лосів. Також хочемо вам порекомендувати http://kosherbar.net/kontakty/

А от звірів, що володіють тільки одним з цих якостей, наприклад, свиню або зайця, їсти не можна. До речі, верблюдів юдеї не їдять, але з іншої причини — точно не відомо, в якому саме місці потрібно перерізати його шию. Не можна використовувати в їжу кров, тому м’ясо повинно бути добре обезкровлений. Для цього її посипають спеціальною крупною сіллю, яка все вбирає, а після цього ретельно промивають у трьох водах. Не вживаються в їжу задні кінцівки тварин, т. сідничний нерв і прилеглі до нього кровоносні судини некошерны. Зазвичай задні ноги віддають некошерним м’ясникам. Будь-яке пиво, горілка і ром є кошерними, а от вино – тільки зроблене євреями. В правильних іудейських будинках повинна бути окремий посуд для приготування та сервірування м’ясних і молочних продуктів, не кажучи вже про столових приладах, дошках для оброблення, рушниках і т.

Також повинні бути роздільні раковини, поверхні для приготування, а в холодильнику такі продукти повинні знаходитися на різних полицях. Після молочного страви є м’ясне можна через одну годину. А ось після м’ясного молочне — тільки через шість. Рибу, яйця і овочі і фрукти можна вживати з чим хочеться і коли завгодно. Кашрут категорично забороняє вживати в їжу комах (крім сарани), а от мед їсти можна. Сири, заквашені сичужним ферментом, некошерны. В основному вживаються сири, які виробляються з допомогою штучно вирощених ферментів. Єврейська кухня сповнена заборон і символів. А страви єврейського столу не тільки приголомшливо смачні, але . Найпростіше і дотепне, що можна зробити з рибою, роблять з неї єврейські господині від Одеси до . Фріттата, в перекладі з ладино – мови сефардських євреїв, означає «тушкована».