Оселедець – риба, яку господині використовують для приготування багатьох страв. Щоб салат або закуска були смачними, важливо видалити всі кістки з риби. Як почистити оселедець і прибрати всі кістки? є дивовижний» розривний ” спосіб для цього.
Буде потрібно:
- 1 оселедець;
- ніж;
- обробна дошка;
- паперові серветки;
- тарілка.
Як почистити оселедець на філе швидко
Покладіть рибу на дошку і відріжте голову.
Гострим ножем розріжте черевце, дістаньте ікру і молоко, якщо є, і нутрощі. Використовуючи ніж, зчистіть чорну плівку, яка дає гіркоту в готових стравах.
За допомогою паперових серветок приберіть залишки нутрощів і плівки з оселедця і відріжте нижню частину черевця з кісточками. Гострим ножем зробіть неглибокий надріз уздовж спинки до самого хвоста і видаліть верхній плавець.
Подденьте ножем шкірку і зніміть її з риби.
Виріжте нижній плавець.
Візьміть рибу за хвіст обома руками і прокрутіть рибу один раз на себе.
Потім повільно надірвіть хвіст і потягніть в різні боки, розірвавши повністю рибу на дві частини.
Вийшло дві частини риби: одна на хребті, інша реберна. Пальцями відокремте верхню частину спинки, щоб кістки залишилися на хребті.
Якщо залишилося невелика кількість кісточок на м’якоті, приберіть їх, підчепивши ножем. Така ж дія виконайте з другою половинкою спинки. З реберної частини ножем видаліть залишилися кісточки.
В результаті виходять чотири чистих шматочка філе оселедця. Їх можна порізати на шматочки або використовувати в приготуванні салату.