Сир: корисні властивості продукту, рекомендації щодо вибору та зберігання

0
15

Сир є натуральним молочним продуктом, корисним для здоров’я. Цей продукт люблять як дорослі, так і діти. Його можна їсти зі сметаною, варенням, а також використовувати для приготування різних запіканок, вареників та інших страв. Простий і смачною закускою є сир із зеленню і часником. Такий продукт може послужити прекрасною начинкою для млинців, тарталеток, сирників та інших десертів.

Корисні властивості сиру

Сир володіє наступними корисними властивостями:

  1. у сирі міститься велика кількість білка, вітамінів і амінокислот. Вітаміни групи b мобілізують обмін речовин. Вітамін a знімає запалення. Завдяки наявності кальцію і фосфору цей продукт сприяє поліпшенню кісткової тканини. Сир також благотворно впливає на нервову систему, допомагає усунути проблеми з шлунково-кишковим трактом, прискорює лікування хвороб серця, нирок і печінки.
  2. цей продукт включений в дієтичне харчування. Сир допомагає в лікуванні ожиріння, оскільки містить метіонін, що забезпечує виведення надлишкового холестерину.
  3. сир покращує роботу кишечника, створюючи найбільш сприятливе середовище для його мікрофлори. З цієї причини продукт може допомагати при запорах.
  4. цей продукт має антиоксидантний ефект і діуретичну дію, що також сприяє усуненню набряків.
  5. сир є легкозасвоюваним продуктом, тому його часто рекомендують вживати людям, у яких секреція соляної кислоти є підвищеною.

Як вибрати хороший сир

Цей продукт можна купувати як на вагу, так і в упаковках. В першу чергу слід звертати увагу на колір і склад. Сир повинен бути білого кольору. Продукт хорошої якості складається з молока, закваски, хлористого кальцію, а також сичужного ферменту. Якщо ж в складі вказані замінники молочного жиру, різні стабілізатори або крохмаль, то цей товар вже не можна назвати справжнім сиром. Він є сирним продуктом.

Якісний продукт не повинен мати різкого запаху. Консистенція сиру може бути різною. Розсипчастий сир має форму маленьких грудочок. Пастоподібний продукт можна часто зустріти в брикетах. Зернений сир відрізняється за структурою і має форму великих зерен.

Даний продукт необхідно зберігати в холодильнику. При покупці сиру необхідно звертати увагу на термін придатності. Розсипчастий сир може зберігатися до 5 діб. Сир в упаковках зазвичай зберігається довше. Після розкриття упаковки продукт бажано вжити протягом декількох годин.